2016. február 1., hétfő

KÖNYVTÁR AZ OSZTÁLYBAN

"És ha tízezer ember olvassa is egy időben ugyanazt a könyvet, mindegyikük saját látványát idézi fel, saját hangjait, mozdulatait, arcvonásait, érzelmeit teremti meg. Nem egy könyv lesz az, hanem tízezer. Nemcsak a szerző alkotása lesz, hanem a szerző és minden egyes olvasó együttműködésének gyümölcse." (Isaac Asimov)


Az első félévben könyvtároztunk az osztályban, és mindannyiunk nagy örömére a mackónépség aktívan bekapcsolódott a tevékenységbe. Nagyon sokan saját könyveiket hozták be, majd kikölcsönözték egymás könyveit, és mostanra kiderült, mennyi olvasmányélménnyel gazdagodtak a gyerekek ebben az időszakban. Szőcs-Gazdi Anna, a könyvtárosunk pontos kimutatással készült és egész félévben példásan vezette a könyvek sorsát.
A legszebb az volt, amikor a gyerekek beszámoltak egymásnak arról, melyik könyv tetszett nekik a legjobban, és próbáltak egymásnak is könyveket ajánlani. Hatalmas gartuláció mindenkinek, aki bemutatta az olvasott könyveket, öröm és csodálat volt hallgatni.
Bízunk benne, hogy továbbra is aktív élet lesz az osztálytermi könyvtárban, és sok-sok szép beszámolóval örvendeztettek meg ezután is! 
































0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése