2014. június 7., szombat

Látogatóban a Csicser tangazdaságnál

Csütörtökön igazi élményekben volt részünk, amikor ellátogattunk a városunk szélén működő Csicser tangazdaságba. A szervezők jóvoltából iskolabusszal mentünk le és jöttünk vissza. De ami közben történt, az maga volt a feltöltődés.
Még reggel úgy tűnt, elmarad a látogatás az eső miatt, de aztán mégis döntöttünk: ha kicsit szemerkél is az eső, nekivágunk. És nagyon jól tettük, kiváló idő volt, jobbat nem is kívánhattunk volna. 
Ági néni fogadott minket, és elmondta a házirendet, amit mi igyekeztünk is betartani, például, hogy a lovak közelében nem hangoskodunk, a szekérre csak segítséggel ülünk fel és szállunk le. Nagy sajnálatunkra, a tervezett lovaglásra nem kerülhetett sor, ugyanis sok póni az elmúlt héten csikózott, de cserébe megcsodálhattuk őket.
Miközben figyeltük, hogyan fogják be a lovakat a szekér elé, sok-sok érdekes információval lettünk gazdagabbak. Aztán két csoportban következett a szekerezés, a szekéren végig énekeltünk, és büszkék voltunk, mert olyan sok éneket ismerünk, hogy egyet sem kellett megismételnünk a szekerezés alatt! Közben elhagytuk Bence sapkáját, de a kedves lovász megállította a szekeret és  utánunk hozta a poros sapkát. Aztán bementünk az istállóba, ahol Ági néni mesélt nekünk a jászolról, szénáról, szalmáról, az ivóvízről, amit és amennyit naponta elfogyasztanak a lovak. Majd körbejártunk a többi állat között, láttunk nyulakat, különböző fajta tyúkokat, a pávákat, mangalicát, libát, kacsát, kutyát, macskát. Aztán következett a finom tízórai: vajas kenyér, zöldhagyma és tea. Végül benéztünk a fóliaházba, megnéztük, hogyan gondozzák a palántákat, majd megnéztük a fűszernövény-kertet, nagyon sokat fel is ismertünk közülük.
Nagyot játszodtunk is a szabadban, pipacsokat szedtünk, közben végig ott sétált melletünk a láma, mindannyiunk kedvence. Legvégül bekukkintottunk a jurtába is. 
Nagyon tetszett minden, innen is köszönjük a barátságos, közvetlen vendégfogadást, igazán jól éreztük magunkat, feltöltődtünk, nyugodtságot, a természet iránti szeretet, az állatok iránti tisztelet, alázat érzését éltük át.  Ági nénit külön üdvözöljük innen is! 


Íme néhány fotó
Megérkeztünk, hallgatjuk a házirendet

Bejöttünk a lovakhoz

Beszélgetünk, kiderül, sok mindent nem tudunk még :)

Figyeljük, hogyan fognak be a szekérbe

Fölszállás

Elindult a második csoport

Az istállóban

Széna, szalma, jászol....

Szebb a páva, mint a pulyka

Még mindig páváskodik

A kacsaúsztatónál

Tízórai, pihenő

Nagyon ízlik

A fóliaházban

Játék a szabadban

Pipacsok

Egy csoportépet is összehoztunk

Kedvencünk, a láma

Bekukkintottunk a jurtába is

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése